Kategori: Gjesteskribent

Samfunnet radikaliseres

Fremstillingen av Israel i offentligheten er så ensidig og spiller på så mange følelser at det over tid resulterer i fiendtlighet og i praksis antisemittisme. Dette skjer helt fra barnsben av, i skolen.

Les mer»

Pope Francis Leading His Flock to the Slaughter?

Many liberals and Muslim reformers in Egypt insist that the «unprecedented persecution» experienced by Egypt’s Coptic Christian minority is directly traceable to the institution al-Tayeb heads: Al Azhar, the world’s pre-eminent Sunni university in Cairo.

Les mer»

Norge og Oslo-avtalene

Det ble ikke noe av den omleggingen av norsk Midtøsten-politikk i Israel-vennlig retning som Regjeringen skrøt av for noen uker siden.  Utenriksministeren viser at hun ikke har til hensikt å dempe den anti-israelske holdningen som hun så sent som i desember demonstrerte.

Les mer»

A West Bank Puppet show

In 2004, taking part in a multinational observer mission in Hebron, I experienced how observers misused their position by blatantly encouraging belligerent thinking and actions amongst 5-year old Palestinian children.

Les mer»

Knapt hjelp for folket å få

Jeg var i Israel forrige uke og ble imponert. Der må de forsvare seg selv hver eneste dag, omringet av fiender på alle kanter. Men nødvendigheten av å måtte «hjelpe seg selv» har gjort israelittene tøffe og suksessfulle.

Les mer»

«Klimautslipp» som mytologi

FNs klimapanel vil bevise at menneskene ødelegger kloden. Modellene for veien frem til dommedag er imidlertid blitt motbevist gang på gang. Men det spiller ingen rolle for mytologien om «klima­utslippene».

Les mer»

NH-90 Skandalen: Den egentlige årsaken

Ingen må være i tvil: Medlemskap i EU er et overordnet mål for Ap og Høyre. Det er noe religiøst, nesten jesuittisk, over dette. NH-90 skandalen demonstrerer fenomenet.

Les mer»

Unrest in France: No End in Sight

France has lost almost all its factories (industrial jobs account for only 9.6% of total employment). Its agriculture is in ruins, despite huge European subsidies: In parallel, each year, 200,000 immigrants from Africa or the Arab world, often without skills, arrive. Most are Muslim and have been contributing to the Islamization of France.

Les mer»

Hvem ekskluderer hvem?

Anklager om at utlendinger diskrimineres i det norske arbeids­livet er dårlig underbygd. Endel innvandrere unngår snarere å omgås nordmenn på arbeids­plassen og andre steder. Dårlig behandling skyldes bare unntaksvis diskriminering.

Les mer»

Tenkes det politisk, selvstendig?

I tidligere tider hadde vi ministre som tenkte og uttalte seg på stående fot, ikke som programmerte roboter med basis i parti-rådgivere en på hver finger, som for tiden. Dette gjaldt statsministre som Aps Einar Gerhardsen og Trygve Bratteli, og borgerlige Kaare Willoch og John Lyng.

Les mer»

Mest lest