Kategori: Kommentar

Programmet Festen etter fasten

Ikke uventa var det ei hyggelig Id–sending på NRK tv 24. mai. Vi fikk møt kjente og ikke så kjente muslimer. Alle framsto som vennlige og tillitsvekkende. Men ble vi kjent med islam? Norske politikere sto i kø for å lykkønske. De viser at det er fasaden som gjelder.

Les mer»

Hvor er bioteknologien på vei?

Stortingets diskusjon om bioteknologi er preget av at politikerne tror de kan sette grensene for hva som er riktig, når det er to drivere de ikke vil snakke om: Ideologi og teknologi, og det er nettopp deres samvirken som burde få det til å gå kaldt nedover ryggen på politikerne.

Les mer»

KrFs dobbeltmoral

Hvis KrF hadde vært litt mer konsekvent i sin verdikamp, ville det kanskje fått større oppslutning rundt kampen for det ufødte liv. Men når partiet samtidig ivrer for å hente «sårbare» fra Moria og IS-familier fra Syria, blir det for mye. Det røper en total mangel på vurderingsevne.

Les mer»

– Det var jeg som ble til overs

Han har levd et langt arbeidsliv som fabrikkarbeider. Han var gift og hadde barn, men da han ble pensjonist ønsket kona skilsmisse. Det fikk hun. Hun fikk huset. Han fikk hybel, et alkoholproblem og ensomhet. Koronakrisen bekrefter hans overflødighet.

Les mer»

Avmakten er Norges

En dansk forfatter, Laura Ringo (29), har skrevet en roman basert på sine erfaringer som lærervikar i barneskolen på Amager i København. Boken er en advarsel til politikere, akademikere og medier om hva volden gjør både med barna og ansatte i førstelinjeyrkene.

Les mer»

Det liberale demokratiets brutalitet

Norske politikere snakket lenge og varmt og de sårbare Moria-barna, men ingen tok til orde for de virkelig sårbare, de som er blitt bestilt ved surrogati og ligger og venter på hotell i Ukraina. Nå vil et flertall på Stortinget at staten også skal finansiere kunstig befruktning for enslige kvinner.

Les mer»

Denne bør du lese: Document gir ut «Islamismen i Sverige» av Johan Westerholm

Europa lukker fortsatt øynene for den organiserte islamismen. Johan Westerholms nye bok om Det muslimske brorskapet i Sverige er en rystende øyeåpner. Om noen uker gir Document Forlag ut boken på norsk. Forhåndsbestill «Islamismen i Sverige» allerede nå til redusert pris!

Les mer»

Klimaredning og kunstsalg som bærebjelker i norsk fremtidsøkonomi?

Fine ord blir ikke til økonomiske realiteter uansett hvor sterk applaus de mottas med på medlemsmøter i AUF og MDG. Politikerne er ikke alkymister; de kan ikke lage gull av verdiløs materie. Å innbille seg at «kampen for klimaet» skal være en hovedinntektskilde i morgendagens norske næringsliv, er like hinsides som å tro at «kunst er den nye oljen».

Les mer»

Ap – vår tids draumkvede

Da Ap-leder Jonas Gahr Støre forleden dag besøkte Kværner Verdal, fikk han en mottakelse som er godt beskrevet i Bibelen, i Johannesevangeliets 1. kapitel, 11. vers: «Han kom til sitt eget, men hans egne tok ikke imot ham».

Les mer»

Professor Thiis-Evensen og tyngdekraften

Linjene i arkitekturen sier oss noe og det går tilbake på vår opplevelse av tyngdekraften: Den vertikale, horisontale og diagonale linje er grunnprinsipper som uttrykker vidt forskjellige ting. Professor Thomas Thiis-Evensen introduserer oss for betydningen av noe som bare er der og som vi derfor tar for gitt.

Les mer»

Mest lest