Kategori: Nytt

Nederland er ikke forpliktet til å hente tilbake 23 nederlandske IS-kvinner og deres 56 barn fra leire i Syria, og trenger heller ikke ta noen initiativer i den retning, fastslår Nederlands Høyesterett i en kjennelse fredag. Med det har det nederlandske rettssystemet satt puntum for en sak som har gått gjennom tre instanser. De Telegraaf […]

Les Mer...

Flyktningleir ved Erbil, Kurdistan-regionen, Irak, 2018. Foto: cabinet.gov.krd Nesten 80 millioner mennesker var på flukt fra krig, forfølgelse og uro ved årsskiftet. Antallet var dobbelt så høyt som for ti år siden. I en ny rapport skriver FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) at tallet er det høyeste som noen gang er registrert. – Med verdenssamfunnet […]

Les Mer...

I Etterbeek i Brussel har kommunestyret bestemt seg for å «gjøre noe med overrepresentasjonen av navn knyttet til kolonialisme». Nå bytter de ut gatenes koloninavn med kvinnenavn. Arkivfoto: Reuters / Laurent Dubrule / NTB Scanpix En kommune i Brussel har bestemt seg for å bytte ut koloninavn med kvinnenavn på et knippe av byens gater […]

Les Mer...

I et innlegg på Facebook sier Sveinung Rotevatn at han har bestemt seg for å stille som kandidat til ledervervet i Venstre.

Les Mer...

En tidligere dommer i Oslo tingrett er dømt til ti måneders fengsel etter at han ble tatt med flere tusen filmer og bilder som viser overgrep mot barn. «I perioden oktober 2013 til pågripelsen i januar 2019 har lastet ned eller besittet minst 3.600 bilder og 1.300 filmer som viser seksuelle overgrep mot barn og/eller fremstillinger som seksualiserer barn», skriver Rett24.

Les Mer...

Tidligere hovedstyrevaramedlem i Norges Bank, jurist og økonom Gøril Bjerkan er en av flere som mener påtroppende oljefondssjef Nicolai Tangen kan bli inhabil.

Les Mer...

Flere kinesiske selskaper har donert smittevernutstyr til Oslo kommune og uttrykt ønske om å få møte sentrale politikere og få oppmerksomhet. Det fikk de ikke.

Les Mer...

Når det neste sommer har gått ti år siden terroren rammet Norge, vil minnesmerket over de drepte ha kostet over 300 millioner kroner.

Les Mer...

Med 90 millioner i støtte skal kinesiskeide Boreal sette inn 36 elektriske turbusser og 19 ladestasjoner i de største cruisehavnene langs hele norskekysten. Hele reisen til Preikestolen blir grønn.

Les Mer...

FNs generalsekretær Antonio Guterres sier at kampen mot islamofobi er hans øverste prioritet. Guterres sa dette i et møte med Organisasjonen for islamsk samarbeid, OIC.

Les Mer...