Kategori: Sakset/Fra hofta

Politiet etterlyser bil etter drapet på Dan Eivind Lid

Sian-medlemmet Dan Eivind Lid ble funnet drept i sitt hjem i Kristiansand 3. oktober. Nå etterlyser politiet tips fra publikum. Foto: Facebook I forbindelse med drapsetterforskningen i Kristiansand etterlyser politiet i Agder en bil. Etterforskningen så langt tyder på at Dan Eivind Lid (48) ble drept mellom klokken 05.00 og 06.00 lørdag 3. oktober. Politiet […]

Les mer»

Godhetsindustrien resirkulerer avdankede diplomater

Tidligere utenriksminister Knut Vollebæk er utnevnt til styremedlem i NOAS, der tidligere toppdiplomat Kai Eide er styreleder. Overgangen fra utenrikstjenesten til godhetsindustrien virker sømløs. Utenrikstjenesten skal ivareta norske interesser, men det er grunn til å tvile på om den gjør det.

Les mer»

Forbudt å fornærme Kinas nasjonalsang

Kina har lav goodwill i en verden som er rammet av et kinesisk virus. En brutal framferd mot Hongkong kan sette i gang begivenheter ingen kan forutsi resultatet av. Hongkong vifter med det amerikanske flagget og Trump støtter dem.

Les mer»

Twitter velger politisk side under dekke av «faktasjekk» av Trump

Twitter har «faktasjekket» en post fra Donald Trump om poststemmer og påført den en advarselstekst. Sannhetsvitner er «eksperter» CNN og Washington Post har kontaktet. Begge har drevet kampanjejournalistikk mot presidenten i årevis. Det blir litt som å bruke pyromaner som autoriteter på brannsikkerhet.

Les mer»

Tingene vi ikke vil snakke om

Det trenger ikke være noe galt i seg selv å dømme Manshaus tilregnelig, men det er galt å lukke øynene for at vi har laget et samfunn som skaper monstre. Det er fastslått at høyreekstrem terror ikke skal kunne ha noe med psyke å gjøre, observerer journalist Anki Gerhardsen. Men både Breivik og Manshaus hadde ødelagte sinn, av grunner vi helst ikke vil vite for mye om.

Les mer»

Ap fornøyd med Moria-løsning, et gedigent nederlag for godhetslobbyen

Moria-avtalen innebærer at konsensus om å hente migranter til Norge er en saga blott. Nå dreier det seg om å manøvrere for å slippe å sitte med svarteper. KrF og V får et fikenblad og Erna får i pose og sekk. Taperne er godhetslobbyen. At Ap valgte å hopp av godhetstoget er en interessant fotnote.

Les mer»

Norge har allerede «hentet» sin frivillige EU-kvote av migranter fra Hellas og Italia

Regjeringspartiene Høyre, KrF og Venstre vil hente asylsøkere fra Hellas, forutsatt at 8–10 andre land gjør det samme. I 2015 påtok Norge seg å relokalisere 1500 asylsøkere fra Italia og Hellas. Og dette har Norge allerede innfridd. Nå ønsker regjeringen å ta imot enda flere enn det Norge frivillig forpliktet seg til. 

Les mer»

NRK med mer fake news om el-fly

Kommersielle ruteflygninger med elektriske fly innen 2030 er ikke en visjon. Det er vanvidd, og det forstår enhver som kan noe om fly, flyging, flyprosedyrer og flyproduksjon.

Les mer»

Nyhetssjefen i Aftonbladet vil avskaffe menneskerettighetene for å redde klimaet. Kjører SUV til jobben

Den svenske reporteren Jonathan Jeppsson er aktuell med en dystopisk bok om klimaet og jordens undergang. I et intervju om boken uttalte han seg positiv til å  avskaffe menneskerettighetene og forlenge koronakrisen på ubestemt tid.

Les mer»

Struper debatten: VG har i praksis stengt sine kommentarfelt

Stille og rolig, med minst mulig oppmerksomhet, har VG fjernet kommentarfeltene fra det aller meste av sine saker. Man hevder at dette vil gi «en bedre debatt». I VGs verden er altså ingen debatt, en bedre debatt.

Les mer»

Mest lest