Kategori: Sakset/Fra hofta

Naken mann slo og bet vekter

En naken mann ble lørdag morgen pågrepet i Oslo sentrum etter å ha slått en vekter i hodet. Politiet meldte om hendelsen på Twitter like før 7.30 lørdag morgen. – Vi har kontroll på mistenkte nå, men han satte seg veldig opp under pågripelsen og bet blant annet en tjenestemann i en hånd, opplyser politiet. Det ble […]

Les mer»

Slik tenker en antirasist. En av «de gode»

Jeg diskuterer med en fra «den gode siden», og settes på plass: Islam­kritikere har visstnok ødelagt for minoritets­kvinner. Påstanden bygger på en fastlåst, stupid offer­oppfatning. Jeg er så lei tullprat… Men man er nødt til å gå inn i «argumentasjonen». Hva er vel 17. mai uten musikkorps? Hva er i dette tatt livet uten musikk

Les mer»

En idrettshall for et framtidig Oslo?

Årvoll har omsider fått sin flerbrukshall, etter å ha ventet i over 20 år, skriver VårtOslo. Idrettshallen erstatter en gammel gymsal fra 1955.

Les mer»

Petter Eide følger ikke med, portforbud for barn tillatt i UK

SVs Petter Eide hadde full utblåsning mot Christian Tybring-Gjedde, som foreslo at foreldre skulle bli ansvarlige hvis deres barn var ute etter kl. 23. Men portforbud er tillatt i Storbritannia.

Les mer»

NRK har fått med seg at det er nasjonal krisetilstand, ikke unntakstilstand. Ikke NTB

Norske medier har unisont brukt uttrykket «unntakstilstand» – martial law – om Trumps nødløsning for å finne penger til grensemuren. Martial law – ordet martial går på krig. Likevel har norske medier i lang tid brukt ordet «unntakstilstand».

Les mer»

Vil Den europeiske sentral­banken ty til «helikopter­penger»?

Med Tyskland nær resesjon slipper eurosonen opp for økonomisk damp. Hvilke virkemidler gjenstår for å stimulere økonomien? Die Welts økonomi­redaktør tror Den europeiske sentral­banken kan komme til å øke penge­mengden elektronisk. Det er ekvivalent til penge­trykking og slipp fra helikopter.

Les mer»

Norsk Israel-politikk avkledd

Det lange intervjuet med den tidligere israelske etterretningsoffiseren Kobi Michael fortjener et større publikum enn det Bistandsaktuelt vanligvis har. Norske diplomater, politikere og pressefolk har mye å lære.

Les mer»

Hullene i Nasjonalmuseets kunstsamlinger

I alt surret mellom Nasjonalmuseet og kunstsamleren Stein Erik Hagen, om han skal donere samlingen, deponere den, eller bare låne ut verker til museet, får publikum inntrykk av at Hagens Canica-samling representerer et uunnværlig, kunsthistorisk supplement av nasjonal betydning.

Les mer»

Gravid IS-brud vil «hjem» til England – men angrer ikke

Amira Abase, Kadiza Sultana og Shamima Begum reiste fra Storbritannia til Syria i 2015 for å bli en del av IS og deres kalifat. Shamima Begum er blitt 19 år og har født to barn som begge døde i Syria. Nå er hun gravid med sitt tredje barn og vil «hjem» til England for barnets […]

Les mer»

Sylo Taraku har løpt fra virkeligheten

«Tiden har løpt fra sinte protester mot romaner og karikaturer», hevder Sylo Taraku. Det er snarere slutt på tiden hvor noen lager romaner eller karikaturer som kan provosere voldelige muslimer. Europeerne er underkastet.

Les mer»

Mest lest