Kategori: Tavle

«Moria-løysing»?

Kvart land, folk, lokalsamfunn og ekteskap må stå til ansvar for følgjene av eigne val og eigen kultur. Trass vedvarande borgarkrig har folketalet i Afghanistan auka frå 8 til 37 millionar frå 1950 til i dag, og er venta å auke til 64 millionar i 2050.

Les mer»

Steven Pinker: – Den ondartede troen på det evige liv

Den verdensberømte psykologen Steven Pinker beskrev på twitter kristnes tro på et liv etter døden som en ondartet villfarelse som får kristne til å svikte livet på jorden.

Les mer»

«Dugnad» for «flyktninger» er gangbar terminologi hos NTB

Det heter seg at nyhets- og kommentarjournalistikk skal holdes strengt adskilt, men når NTB bruker tendensiøse ord i nyhetsmeldinger om mindreårige fra Moria-leiren, skinner den politiske slagsiden tydelig igjennom.

Les mer»

Astrup Fearnley: Mindre hvitt og maskulint

Astrup Fearnely-museet har fått ny direktør og i et intervju med Klassekampen lover hun å gjøre museet mindre «hvitt og maskulint». Selv er Solveig Øvstebø nordisk hvit.

Les mer»

Tucker om Bidens valg av visepresident mm

Tucker er drepende uten å være giftig. Han er et must hvis man vil ha med seg hva som skjer i USA.

Les mer»

Epidemien har duket for en ny erstatningsreligion

Samfunnets reaksjon på koronapandemien har likhetspunkter med religiøs mani, mener Kurt Appel, professor i teologi og filosofi ved universitetet i Wien. Man venter på vaksinen som om den var messias.

Les mer»

Document har fått kulturredaktør: Halvor Fosli

Document ønsker å legge større vekt på kulturstoffet, og hva kan være mer naturlig enn å velge Halvor Fosli, som vi har kjent i mange år og som er usedvanlig godt kvalifisert til oppgaven.

Les mer»

Fotos: Man tror, det er Gestapo-tortur

Dette er ikke almindelig vold. Det er en psykotisk, misogyn voldskultur. Det er ikke affekt, det er ondskab.

Les mer»

Påtvungen norgesferie kan i det minste være godt for integreringen …

Altfor mange norske statsborgere med innvandrerbakgrunn kjenner lite til Norges langstrakte land og kyst, men nå gir koronakrisen dem en mulighet til å oppdage landet de har bosatt seg i.

Les mer»

NRK lar ideologisk aktivist forbinde Trump med høyreekstremisme

For de av oss som bare unntaksvis ser NRK, er det å tilbringe en smule mer tid enn normalt i statskanalens selskap litt som å være på besøk på galehus.

Les mer»

Mest lest