Kategori: Utenriks

Femstjerners­bevegelsen dropper de gule vestene til EU-valget

Til EU-valgene vil Femstjerners­bevegelsen alliere seg med partier i Polen, Finland, Kroatia og Hellas, og kjempe for direkte demokrati i en uavhengig gruppe. De gule vestene er ikke med. Folk som snakker om borgerkrig, er uaktuelle, sier Luigi Di Maio.

Les mer»

– Vi har paramilitære som er rede til å styrte regjeringen

Alt er i øyeblikket rolig, men Frankrike er på randen av borgerkrig, sier Christophe Chalencon, en av de gule vestenes ledere, til en italiensk journalist. Paramilitære kan styrte regjeringen, sier han i nærvær av skjult opptaksutstyr.

Les mer»

Østerrike: Opposisjonen sier nei til forvaring av farlige asylsøkere

Opposisjonen i Østerrike avviser et forslag til grunnlovs­endring som innenriks­minister Herbert Kickl har fremmet med sikte på å kunne sette farlige asylsøkere i sikkerhets­forvaring. Forslaget får dermed ikke tilstrekkelig stemme­overvekt. Kickl utspill kom etter en avvist asylsøkers knivdrap i Dornbirn.

Les mer»

Sverige: Svømme­forbundets leder måtte gå av etter hijab-kritikk

Det svenske svømme­forbundets leder Ulla Gustavsson er blitt tvunget til å gå av etter at hun reagerte negativt på et bilde av en jente med slør som skyter med luftgevær. Bildet lå på en hjemmeside tilhørende en idretts­organisasjon.

Les mer»

Nyvalg i Spania 28. april

Statsminister Pedro Sanchez skriver ut nyvalg i Spania 28. april etter at sosialistregjeringen ikke fikk flertall for sitt forslag til statsbudsjett. Meningsmålinger tyder på at høyresiden får flertall ved valget. Vil den gamle høyresiden samarbeide med den nye?

Les mer»

AfD vokser videre i det tidligere Øst-Tyskland

AfD ligger an til fremgang ved årets valg til delstats­parlamentene i Sachsen, Thüringen og Brandenburg i det tidligere Øst-Tyskland. AfD blir det andre store folkepartiet i øst. SPD blir nærmest eliminert i to delstater. AfD-leder Alice Weidel kan være fornøyd.

Les mer»

Tyskland unngår resesjon med minste mulige margin

Tysklands BNP holdt seg flatt i fjorårets siste kvartal. Landet unngår dermed såvidt resesjon. Deutsche Bank fryktet nedgang, men BNP holdt seg helt stabil, med en vekst på 0,0 prosent.

Les mer»

Frankrike sliter med å bevokte grensen i sør

Fransk grensepoliti sliter med å demme opp for strømmen av migranter som krysser grensen fra Spania. Grense­kryssingene skjer både med buss, til fots i Pyreneene og som blind­passasjerer i lastebiler. Og de som blir stoppet, gir seg ikke…

Les mer»

Tyskere mener USA truer verdens­freden

56 prosent av tyskerne mener at USA er en trussel mot verdensfreden, ifølge en ny meningsmåling. Det er flere enn dem som mener at Nord-Korea, Tyrkia eller Russland truer verdensfreden.

Les mer»

Mot nyvalg i Spania?

Spanias sosialist­regjering sliter med å skaffe flertall for stats­budsjettet, og anonyme regjerings­kilder sier at stats­minister Pedro Sanchez vurderer å skrive ut nyvalg. Det risikerer å bli politisk kostbart for sosialistene, da høyresiden ligger an til å vinne regjerings­makten.

Les mer»

Mest lest