Kategori: Utenriks

Macron vil bruke 87 milliarder på å berge Frankrikes bilindustri

Med en redningsplan verdt nesten 87 milliarder kroner håper Frankrikes president Emmanuel Macron å berge landets bilindustri fra massive tap under krisen. Planen som Macron la fram tirsdag, omfatter en storsatsing på elektriske biler.

Les mer»

DPA: Enighet om redningspakke til Lufthansa

Lufthansa og den tyske regjeringen skal være kommet fram til enighet om en redningspakke som skal hjelpe flyselskapet gjennom koronapandemien. Forhandlinger har pågått i flere uker, og ifølge en regjeringskilde er det nå oppnådd enighet om en redningspakke på om lag 9 milliarder euro.

Les mer»

– Det er ingen tvil: Hongkong er ferdig, og det blir stygt

De nye sikkerhetslovene som er på vei i Hongkong, betyr utvilsomt slutten for den politiske friheten i den hittil autonome kinesiske regionen, sier Joe Siracusa, professor ved RMIT i Melbourne. Dette er en ventet utvikling, og omverdenen kan ikke gjøre annet enn å iverksette sanksjoner mot Kina og ta imot flyktninger fra Hongkong, mener Siracusa.

Les mer»

Tåregass mot demonstranter i Hongkong

Politiet tok i bruk tåregass og pepperspray mot hundrevis av demonstranter i Hongkong som søndag samlet seg til protest mot Kinas nye sikkerhetslov. Politiet hadde på forhånd utplassert vannkanoner og pansrede kjøretøyer i påvente av masseprotester.

Les mer»

Storbritannia utelukker Huawei fra utbyggingen av 5G-nettet

Storbritannias statsminister Boris Johnson planlegger å utelukke Huawei fra utbyggingen av 5G-nettet i landet fra 2023, etter sterkt press fra egne rekker for å stenge døren for det kinesiske teknologiselskapet. Samtidig tar fremtredende statsråder til orde for å redusere Storbritannias generelle økonomiske bånd til Kina.

Les mer»

Bil krasjet inn i hijab-butikk i Sydney

En bil krasjet torsdag inn i en butikk som selger islamske klær i Sydney. Elleve personer ble skadet. På dette stadiet i politietterforskningen er det ingen indikasjoner på terror, melder Reuters. Et videoopptak fra sekundene før krasjen kan tyde på at føreren kjørte på butikken med hensikt.

Les mer»

Lufthansa i samtaler om redningspakke på 100 milliarder

Det tyske flyselskapet Lufthansa bekrefter torsdag at de er i samtaler med regjeringen om en redningspakke på 9 milliarder euro, om lag 100 milliarder kroner. Redningspakken vil også bringe den tyske staten inn på eiersiden i det koronarammede selskapet.

Les mer»

Nesten 1.000 drept i kamper på én dag i Sør-Sudan

Nesten 1.000 personer ble drept da seks sørsudanske landsbyer ble angrepet sist lørdag, oppgir en tjenestemann i landet.

Les mer»

Franske IS-kvinner har rømt fra syriske fengsler

13 franske kvinner som satt fengslet i Syria mistenkt for å være jihadister og IS-tilhengere, har rømt, opplyser en fransk organisasjon.

Les mer»

Ungarn forbyr skifte av juridisk kjønn

Ungarns parlament har tirsdag vedtatt et forbud mot skifte av juridisk kjønn. I henhold til vedtaket skal kjønn være biologisk basert. LGBT-aktivister har varslet at forbudet vil bli rettslig utfordret.

Les mer»

Mest lest